Ra.One: Livet kæmper mod dæmonen

DESIWORLD ANMELDER: I en fantastisk flot produceret Bollywood-film rejser den indiske filmbys ubestridte konge, Shah Rukh Khan, spørgsmålet om der virkelig findes dæmoner, som ikke kan bekæmpes.

Og så klarer han det selvfølgelig selv – som en helt ny superhelt opstået i det net af radiobølger og computerkommunikation, der omvikler hver eneste del af verden. En superhelt, som – kan vi godt røbe fra handlingen – ser ud til at følge med over i en kommende 2’er. Og en superhelt, der allerede er vokset over i computerspil, actionfigurer og hvad der hører superhelte til af merchandise og plakater til drengeværelser.

Ra.One er Bollywoods bedst producerede film med computergrafik, der kunne været taget lige ud af de største Hollywood-film. Alene effekterne er biografturen værd, ligesom det er fantastisk at se, hvor mange stumper og stykker, det er muligt at splitte Mumbais ældgamle jernbanestation i. Ny en kamp, hvor biler hvirvles op i luften og bruges som himmelstiger. Eller hvordan små elektroniske kuber bryder den hårde asfalt, samles og tager form til en hånd, et et ben og en hel menneskekrop.

I Ra.One minder tilværelsen om et computerspil – når man først kommer til Level 3, er der ingen vej tilbage – så skal dæmonerne bekæmpes og livet sejre. G.One – good one og udtalt GeeVan, Jeevan, tekstet som Jeevan, men det det kunne vel være Deva’s også, når man udtaler G.One med lidt venlig indlish accent. Kampen med dæmonerne har vi alle i os af og til. Og for filmens hovedpersoner bliver det en alvorlig kamp, som skaber en herlig film med humor, sjov, action og ikke mindst masser af computerskabte seje, superheltescener med alt muligt som går i stykker med et velklingende lydspor til hjælp.

Undervejs fortælles om en dreng, der mister sin ellers noget pinlige far – og som må gennem en kamp med dæmonen Raavan (den mytologiske hindifigur Ravana med de mange ansigter) for til sidst at forsones med faderen og dermed sig selv. Ved den danske premiere lød af og til et snøft af våde øjne, der blev bevæget over historien. Og der var godt gang i den under dansenumrene. Men vi ser ikke så meget af Bobo, som i stedet for betagende babe spiller beskyttende mor – som dog lige får lov at lave lidt hæsblæsende action og nikke et par skaller i en godt koreograferet overfaldsscene.

Filmen viser drømmen om det søde liv i London. Og det mere beskyttede liv i Indien, hvor trygheden findes i mængden og i traditionerne. Vi får også et fantastisk indblik i alt det, der kan foregå i og fragtes med et helt almindeligt lokaltog. Og vi er med til en enkelt Hindi-fest, hvor Ravana brændes af og superskurken, dæmonen og computermonstret Ra.One griner håndligt af menneskeheden.

Ra.One har 3D-premiere i weekenden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *