Hyldest til livet og kærligheden

Når Jab Tak Hai Jaan (Så Længe Jeg Lever) åbner i biograferne, bliver det med et gevaldigt brag af en fest. Omkring 3.000 indiske biografer sætter filmen på og skubber næsten alle andre hindi-film i baggrunden.

Filmen ventes at blive enorm i Indien, og det var den også blevet, hvis filmens instruktør havde overlevet den junglesygdom, der tog hans sidste åndedræt få uger før premieren på filmen. Filmen var for længe siden annonceret som hans – og det familiedrevne filmselskabs – festligholdelse af alt, hvad han nåede at lære gennem 50 år i showbizz som filmmager i Mumbai.

På de 50 år arbejdede Yash Chopra sig frem til en position som den mest succesrige mand i Bollywood. Først og fremmest fordi publikum elskede hans film. Men så sandelig også fordi, han sammen med sin familie opbyggede Indiens største filmselskab, som arbejder på et internationalt niveau og har dygtige afstikkere i Hollywood og på den europæiske filmscene.

I Indien er filmens premiere bundet op på de store festligheder til Diwalli. Premierefesten for Jab Tak Hai Jaan er så stor, at et konkurrerende filmselskab er begyndt at klage over, at der ikke er god plads til deres film i biograferne under Diwalli.

Yash Chopras efterladte hustru har arrangeret en forpremiere den 12. november  – dagen før verdenspremieren. Og så skal der være fest, har hun meddelt i en pressemeddelelse. Nu har der været sørget længe nok – og hendes mand ville have ønsket at showet fortsætter med et meget større fokus på filmen end på ham, fortæller hun.

I USA, Europa og Mellemøsten er filmen indtil nu booket i biografer, som viser Yash Chopras uigenkaldeligt sidste store, romantiske hyldest til livet og kærligheden.

Her i Danmark kan den ses i Albertslund Bio og i BioCity Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *