Hvad siger vores publikum om Besharam…

Besharam er mere end bare sjov og favner bredt

Besharam vil overraske de fleste. For den viser sig faktisk at have mere indhold, end man skulle tro. For den handler ikke kun om en dreng der er ‘besharam’, som på hindi betyder ‘skamløs’. Den indeholder mere end det, hvor den vil overraske én hele tiden. Den er nemlig dybere end som så. Og derfor synes jeg, at trailers’ne kan give et lidt forkert billede af filmen.

Alt er nemlig ikke bare lige sjovt altid, som det ellers kan se ud som om. Det kan dét blot ligne på overfladen. For indeni gemmer der sig noget andet, som man vil opdage med tiden. I hvert fald hvis man er Babli med det mærkelige navn og ingen efternavn.

For vi vil i denne her meget interessante filmhandling opleve en ‘dannelsesrejse’, ikke bare for en person, men to personer. Og det er ikke hvilken som helst personer. For hvis vi siger, at det er to helt forskellige modsætninger der mødes, så rammer vi ikke helt ved siden af. Og hvordan vil det så ikke gå? I hvert fald hvis man er sådan her:

HELTEN: Han har sit helt eget karakteristiske fjogede grin der gør ham til en sjov særling. Han er ikke bange for noget eller nogen, altså lige bortset fra hunde og så en vis portion kærlighed! Ellers gør han bare hvad der passer ham, for ingen har lært ham noget andet.

HELTINDEN: Hun er meget seriøs, målrettet med sin karriere og ved hvad hun vil med sit liv. Er meget bestemt og går meget op i prestige og hvad folk tænker om hende, hvorfor hun ønsker at gøre et godt indtryk på alle.

Det må nemlig siges, at være en spændende sammenblanding, især når de to personer kaster sig over samme kærlighed: nemlig én og samme bil. Og ikke nok med det, så kommer der et helt følge af kompagni bagefter. Både politi og skurke! Som alle sammen kommer til at gøre rigtige og forkerte ting, men som alle vælger deres rigtige sted til sidst, heldigvis.

Men filmen har også en dybere side. Nemlig en trist forhistorie for både vores helt og heltinde. De er nemlig begge ‘forældreløse’ på hver deres måde. Det bringer også mange følelser ind i filmen.

Og det kan filmen rumme på den geniale måde, den er lavet på, hvor den skifter i en fin vekselvirkning imellem det sjove og det triste, samtidig med at den har kærlighed og action ind over.

Sådan vil man også opleve sangene, hvor man vil møde en god blanding af sange. Lige fra de normale kærlighedssange, hvor helten og heltinden flirter med hinanden og giver hinanden modspil, til når der er en slags historie-fortælling midt i en sang, med en hel levende forestilling i sig selv. Så er der også sange, hvor alle er glade. Men der er også sange, hvor humoren er i spil og Besharam viser sig fra sin skamløse side og man kun kan grine af det. For man vil opdage, at han rent faktisk er meget uskyldig og ikke kan gøre for det. Men at han godt kan finde ud af at gøre det rigtige, når det er bydende nødvendigt. Sådan vil man kun få medfølelse for helten igennem filmen.

Og ellers vil jeg kort ridse op, noget af al det du bare ikke må gå glip af i filmen: Du vil nemlig møde Ranbir Kapoor spille sammen med sine rigtige forældre i denne film, nemlig selveste vores alle sammen velkendte: Rishi Kapoor og Neetu Singh. De er nemlig så sjove i den her film, som du ikke har set det før, men kun vil få alle til at grine. Ellers vil du bl.a. møde politi som aldrig før har været i skududveksling og på farlig mission før, men ønsker det gravalvorligt. Hvordan kærlighed kan være en en svær affære for selv den mest frygtløse person, og få selv den sureste person til at smelte, men meget langsomt indeni. Og måske med lidt hjælp fra en vis aunti.

Kort og godt; den her film er ikke som man tror, førend man har set den. Den har nemlig humor, gamle velkendte skuespillere med nærmest helt splinterny fornyet energi og så prøver den også grænser af, men også forestillinger af, som vi gør os. For eksempel forestillingen om, hvad vi kan forvente af sådan en film, når man har set trailers’ne, som jeg synes, kan give et lidt forkert billede af filmen. For du vil blive ganske overrasket, hvor meget mere filmen har at byde på. Det blev jeg selv. Så derfor synes jeg, at man bør se den.

 

Med venlig hilsen Shais

– der er blevet meget overrasket over en speciel Bollywood-film som denne…

Besharam Posters 1

 

One Response to Hvad siger vores publikum om Besharam…

  1. Hvor kunne det være glædeligt, hvis publikum delte med os, hvad de synes om filmanmeldelsen.

    Også gerne med konstruktiv kritik på, hvordan det kan gøres endnu bedre.

    Og del gerne også med os, om du oplever filmen på samme måde, ‘ser’ det samme i filmen, eller ‘ser’ noget måske helt andet. For sådan er vi alle forskellige og respekt for det.

    Så kom gerne med din helt ærlige umiddelbare mening – det vil vi være mange der vil sætte stor pris på (SMIL).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *