En vidunderlig film om menneskers følelser

To indiske superstjerner forelsker sig i filmen Så Længe Jeg Lever.

JAB TAK HAI JAAN – Dansk: SÅ LÆNGE JEG LEVER – er instrueret af den netop afdøde Bollywood-legende Yash Chopra. Filmen har klodens mest kendte skuespiller, indiske Shahrukh Khan i hovedrollen overfor kvinderne Katrina Kaif og Anushka Sharma. Det er første film, hvor Khan og allestedsnærværnede Kaif spiller sammen og anden gang, Khan og Sharma arbejder sammen. Så Længe Jeg Lever er Yash Chopras første film i otte år og følger efter kæmpesuccesen Veer-Zaara – også med Shahrukh Khan – 2004’s mest sete Hindi-film, som oveni slog salgsrekorder i både Europa og USA.

Så Længe Jeg Lever markerer Yash Chopras 50 års jubilæum i Bollywood.

Den erfarne producer og instruktør kunne med egne ord ikke finde ud af at lave film om andet end kærlighed. Hans nye film er hverken action, komedie eller virkelighedsflugt. Filmen handler om de tre hovedpersoners følelser, deres glæde og sorg, fortalte Chopra en måned inden han døde den 21. oktober i år. Ifølge Chopra handler filmen om menneskets indre.

Den originale filmtitel – Jab Tak Hai Jaan – er inspireret af en af sangene i 1975-filmen Sholay, som den dag i dag anses for et storværk i Indisk filmhistorie.

Optagelserne til Så Længe Jeg Lever begyndte i Yash Raj Studios i Mumbai i januar i år. Herefter flyttede filmholdet til London i 35 dage i marts og april. Her slap der fotos ud fra optagelserne af filmen, hvis handling stadig holdes hemmelig. Det står dog klart, at der er optaget i Borough Market, ved Jubilee Walk, Tower Bridge og Canary Wharf, ligesom en biljagt finder sted ved Sheperd’s Bush – optagelserne lukkede nemlig fire gader.

De sidste optagelser fandt sted i det bjergrige Kashmir med scener i Ladakh og de smukke byer Srinagar, Pahalgam og Gulmarg.

Filmfakta

Jab Tak Hai Jaan (dansk: Så Længe Jeg Lever, engelsk: Till There Is Life)
Instrueret af Yash Chopra
Medvirkende: Shahrukh Khan, Katrina Kaif, Anushka Sharma
Musik af A.R. Rahman
Sprog: Hindi
Undertekster: Engelsk
Dansk distribution: Desiworld

Trailer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *