DesiWorld giver Shaadi Ke Side Effects 4 ud af 6 stjerner…

Shaadi Ke Side Effects: Vi har brug for hinanden, især når det går galt!

Shaadi Ke Side Effects viser os, at vi har brug for hinanden. Og, at hvis vi oplever ”bivirkninger” ved ægteskabet, så er noget grueligt galt. Men så er det godt, at vi (stadigvæk) har hinanden.

Mere enkelt kan det ikke siges om filmen, som drager os ind i ægteskabslivet og alle udfordringer, som man kan møde.

Men det er ikke nogen seriøs gravalvorlig film. Nej, den rummer masser af humor, som vil fremkalde latter og smil.

For hvad gør man, når et barn kommer imellem manden og kvinden, som er i hinandens lykkelige selskab? Hvor man føler sig evigt nyforelskede som et ungt par, som enhver udefrakomende vil tro, lige har mødt hinanden? Barnet skal jo have sin plads, ikke sandt?

Og det må man sige, at det så sandelige også får her. Men det er ikke helt uden gnidninger og udfordringer at det sker; eller lad os sige ”bivirkninger” – hihi.

For parret kan virkelig komme på prøve, når det kommer til mere seriøse emner, som man før eller senere må sande. I hvertfald er livet ikke en evig dans på roser, som man siger. Alting er nemlig ikke en leg, men levende alvor nogle gange.

Og dét får man syn for sagen, i denne film, som på en meget god og underholdende måde, kan vise, hvilke udfordringer man kan møde, når man er i forhold og ægteskab. Og ikke mindst, når man selv stifter familie, i form af at få et afkom dvs. et barn.

Som altid er imellem mænd og kvinder, så er det ikke lige altid, at man helt forstår hinanden. Og det kan give kamp til stregen på sin vis. Især når man ikke mødes på midten.

I den her sjove film, der handler om de trivielle udfordringer, man kan møde i et forhold og ægteskab, hvor man også møder de ‘grå’ hverdage, hvor alting ikke er sjov og spas hele tiden; så får man nemlig også kendskab til vores mænds hemmeligheder, men også kvinders hemmeligheder. Især når de ‘rotter’ sig sammen imod hinanden. For kun blot, at kunne holde hinanden endnu bedre ud. Men er det nu også så slemt, som det lyder? – hihi.

Det må du se med og sande, når du ser denne film, der er et sandt drama om den virkelighed, som mange i forhold og ægteskab kan møde. Især når det bliver den lidt mere seriøse af slagsen fx når der kommer børn ind i billedet. Og når det kommer til ord, som, at ”har man én gang brudt tilliden i et ægteskab, så kan ægteskabet ikke fortsætte”. Det vil aldrig blive det samme igen. Eller, er det nu også rigtigt? For, hvad gør vores hovedpersoner i denne rigtig gode – og på samne tid også sjove – film?

Dette er en film, som ægtepar og folk i forhold kan more sig gevaldigt over, når de kan nikke genkendende til flere problemstillinger, som filmen tager op på en sjov måde. Især gælder det forældre, men også par uden børn, som kan få meget glæde af filmen på denne måde. Samt ikke mindst, vil unge kunne lære meget af denne film, der på meget fin vis præsenterer de mere seriøse og dybere aspekter af et forhold.

På den måde, er filmen meget lærerig og realistisk, hvor handlingen da også er bygget op som et drama, hvor der hænder dvs. sker opgør og spændinger, som tilsammen kan gøre det til en nervepirrende film (men det bliver aldrig for meget, da humoren altid er med i filmen). På denne led, kan filmen meget godt afspejle, hvilke udfordringer og problematikker, man kan stå over for, når det kommer til forhold, som selvfølgelig altid skal ”plejes” fx ved lidt romantik og det der hører med. Her kommer filmen faktisk med flere gode råd og bud på, hvad man kan gøre. Både for manden og kvinden i et parforhold. Og det er slet ikke så tossede råd, endda – hihi. Og her er det lidt sjovt, at de ‘dyrebare gode råd’ kommer fra vores alle sammens ‘aunti jee’ – så måske vi skulle lytte bedre til hende næste gang, hun siger noget – hihi

Dog må jeg sige, at filmen var mindre sjov og mere seriøs, end man havde forventet. Det kan skyldes den måde, som filmen er ‘brandet’ på; som en sjov og humoristisk film, der skildrer ægteskabet på en sjov måde. Det gør den sandelig også. Men ikke kun i denne grad. Det er nemlig også en film, hvor der ‘snakkes rigtigt meget’, når dramaet udspiller sig og spændingen er på sit højeste. Derfor vil filmen være mere henvendt til det voksne publikum og altså ikke til mindreårige børn. Her er nemlig ikke så meget action og store ‘effekter’, som lyser skærmen op og forfører øjnene visuelt, sammen med medrivende lydeffekter og al det der hører til. Her vil børn nok kede sig mere under filmen, fordi de ikke er målgruppen. For filmen er nok en gang en ‘dramafilm’, men på en mere humoristisk facon, så at det er til at grine over, men også forstå alvoren af. Det giver en rigtig god sødmen i munden, når filmen bærer denne hårfine balance.

BEDØMMELSE AF FILMEN:

Handlingen vil man blive meget overrasket over, især når den ‘lakker mod enden’ dvs. man når slutningen af filmen og alle brikker falder på plads.

Filmen starter bragende godt i højt gear, hvor romantik bliver til flirt, som langsomt fører os ind i de mere alvorlige aspekter af et ægteskab, som man ikke kan komme udenom, for jo mere man kommer ind på livet af det gode par i filmen. Så er spørgsmålet bare, hvordan man tackler sådanne alvorlige aspekter?

Og her har filmen en portion rigtig gode bud og en god lektie, som man kan få, samtidig med, at det er underholdende og sjovt. Men bemærkelsesværdigt er det, at vi i denne film møder et par, som er så nyforelskede og flirtende i hinandens selskab, at det rent faktisk ikke ønsker børn! (Så har man set det med – hihi.) Men som alting er, kan man altid ændre mening. Men hvorfor og hvordan, det er der vidtgående retninger i livet af, hvor Shaadi Ke Side Effects viser os, hvordan moderne forhold i dag kan udspille sig, når man samtidig tænker på mere traditionelle kønsroller. Og så alligevel ikke, da filmen undervejs bringer både humoristiske og anderledes ‘nyforfriskende’ elementer ind i filmen.

Derfor er filmen ikke til at forudse, selvom man tror det. Filmen skal nemlig ses, så at man vil blive underholdt og overrasket ved det meget inspirerende par vi møder i filmen.

Farhan Akhtar og Vidya Balan gør det fremragende godt, som helten og heltinden, vi følger som hovedpersoner i filmen. De spiller supergodt, som både det nyforelskede par, men også dét, der til tider kan ophidse én og give drama på højt plan. Samtidig er de gode til at bevare humoristiske undertoner, hvormed det hele bliver lidt mere sjovt og underholdende, så at det bliver bedre til at ‘sluge’ i en mundfuld.

Visuelt fejler filmen ikke en dyt dvs. ikke noget, hvor der er gjort ganske glimrende ud af alting. Dog har man gjort sig mere umage med de 3 sange i filmen, som emmer af pragt, sjov og glamour, der i filmen skal afspejle hovedpersonernes følelser. Det gør den også ved start og slut, hvor filmen igennem sange, kan minde om et musical, selvom den reelt set slet ikke er det. Dog skal det siges, at det tilsammen gør, at der ikke er meget ‘sang’ over filmen (i forhold til Bollywood-film, som vi ellers kender det). Men det savnes der heller ikke, da det er meget tilpas med handlingen, som skildrer både sjove, men også seriøse emner, der kommer op til overfladen, for jo bedre vi lærer parret i filmen at kende.

Fordi filmen er en komedie/drama, som jeg vil kalde det, der kan være lidt ‘tør’ i det med få sange og lidt action, men hvor der er meget snak og dog kærlighed, FÅR FILMEN HERFRA 4 STJERNER, der betyder, at den er god, og ikke okay som ved tildelingen af 3 stjerner, eller fremragende, som ved tildelingen af 5 stjerner. Sammenlignet med andre film, som seneste Waar og Jai Ho her på DesiWorld.dk, er det også meget passende til en film af denne karakter og størrelse.

Med mange venlige hilsner Shais Anees – der er blevet et drama og komediespil rigere, med en masse gode og brugbare råd til, hvordan man kan forsøde og ‘pleje’ forholdet, hvor vi får både manden og kvindens sande sider at føle, mærke og se, på en sjov og god måde, så at det bliver ret så underholdende. Så pas på mænd og kvinder, når I tager hinanden i hånden og ind for at se denne film; man kan nemlig få ret så gode idéer om hinanden og alting – hihi

 

Slider3

 

DET BETYDER STJERNERNE (altså ikke ‘stjerne-skuespillerne’ i filmen, men antallet af stjerner, der gives til filmen, som en bedømmelse sammenlignet med andre film – hihi, ej spøg til side):

6 stjerner = mesterværk

5 stjerner = fremragende

4 stjerner = god

3 stjerner = okay

2 stjerner = dårlig

1 stjerne = elendig

– ‘Shaadi Ke Side Effects’ får som bekendt foroven, hele 4 stjerner af filmanmelder S. A. på DesiWorld.dk.

 

LÆS OGSÅ:

Shaadi Ke Side Effects – Farhan fra Mars og Vidya fra Venus LINK: http://desiworld.dk/shaadi-ke-side-effects-farhan-fra-mars-og-vidya-fra-venus/

Se forfilmen og de første sange – Shaadi Ke Side Effects LINK: http://desiworld.dk/se-forfilmen-og-foerste-sang-shaadi-ke-side-effects/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *